Hoe kom je van schulden af?

Schulden kunnen eenvoudig ontstaan, maar zijn juist weer moeilijk weg te werken. Wat kun je doen tegen opgebouwde schulden? Wie kan jou helpen?

Dit zijn misverstanden over populaire hypotheekvormen

Er bestaan misverstanden over de diverse hypotheekvormen die je kunt kiezen. Een aantal misverstanden willen we graag ophelderen.

Hoe kan ik de vermogensrendementsheffing verlagen?

Over je vermogen betaal je vermogensrendementsheffing. Met onze tips kun je de heffing op jouw vermogen verlagen. Welke tips zijn het?

Wanneer kan ik mijn verzekering opzeggen?

Nadat een verzekering één jaar heeft gelopen kun je deze vaak dagelijks opzeggen. In het eerste jaar kun je meestal alleen in bepaalde gevallen de verzekeringen opzeggen.

Fiscaal voordeel over partneralimentatie zakt in 2020

Ben je gescheiden of ga je dit jaar of volgend jaar mogelijk scheiden? Er gaat het nodige veranderen in de fiscale aftrekposten en in de maximale duur van de partneralimentatie. Wat zijn de...

Let op - Sieraden zijn maar beperkt meeverzekerd in de inboedelverzekering

Wist je dat sieraden maar beperkt meeverzekerd zijn in de inboedelverzekering? De dekking is bijvoorbeeld gemaximeerd op 6.000 euro. Hoe kun je het meerdere verzekeren?

Een tweedehands auto kopen – Waar let je op?

Let goed op wat je koopt als je op zoek bent naar een gebruikte auto. Ook zonder verstand van auto’s kun je met onze tips een miskoop voorkomen.

Hypotheek met NHG wordt goedkoper

In 2020 kun je een NHG-hypotheek krijgen voor het kopen van een huis voor een bedrag tot 310.000 euro. Nog meer goed nieuws, want de kosten voor het krijgen van NHG gaan omlaag.

Krijg je waar je recht op hebt van de Belastingdienst?

Je hebt recht op bepaalde belastingvoordelen, maar let er zelf goed op of je ook echt krijgt waar je recht op hebt. Laat geen geld liggen waar je wel recht op hebt.

Feiten die je moet weten over de lineaire hypotheek

De annuïteitenhypotheek wordt vaker afgesloten dan de lineaire hypotheek. Dat komt door de hoge maandlasten in het begin van de lineaire hypotheek. Maar de lineaire hypotheek heeft voordelen.

Wat moet je weten over de voorlopige teruggave

Met een voorlopige teruggave kun je van de Belastingdienst een voorschot krijgen op de teruggave waar je recht op hebt. Waar moet je goed op letten?

Wat keert een verzekeraar uit bij schade?

Bij schade aan jouw inboedel, huis of auto dien je de schade in bij de verzekeraar. Wat keert de verzekeraar uit en waar is de hoogte van het bedrag van afhankelijk?

Hoe ga je om met een wisselend inkomen?

Met een sterk wisselend inkomen is het controle houden over je geldzaken best complex. Door met aparte betaalrekeningen te werken krijg je inzicht en overzicht.

Daarom zet je de hypotheekrente lang vast

Door het kiezen van een rentevaste periode met een lange looptijd kies je voor zekerheid voor een lange periode. Wat is voor jou de beste keuze?

Nuttige feiten over het testament

In een testament kun je vastleggen wat er met jouw bezittingen en schulden gaat gebeuren na jouw overlijden. Wat zijn feiten over het testament die je moet weten?

Ouderen zonder geldig rijbewijs zijn niet verzekerd

Er zijn problemen bij het CBR. Vooral 75-plussers lopen hier tegenaan bij het verlengen van het rijbewijs. Is het besturen van een motorrijtuig nog wel mogelijk?

Prinsjesdag - Wat zijn de financiële veranderingen?

De plannen voor 2020 zijn weer bekend gemaakt met Prinsjesdag. Welke veranderingen ga je volgend jaar merken?

Ben je schadevrij de vakantie doorgekomen?

Voor de meeste mensen zit de vakantie er weer op. Heb je tijdens de vakantieperiode schade opgelopen? Misschien ben je er wel tegen verzekerd.

Kun je geld verdienen met een vakantiehuis?

Het kopen van een vakantiewoning als belegging kan goed uitpakken, maar sta wel stil bij de risico’s. Het kan je ook geld gaan kosten.

Denk hierover na voor je een hypotheek afsluit

Een hypotheek is een lening voor het kopen van een huis, maar niet alle hypotheken zijn gelijk. De verschillen zijn juist groot. Waar moet je over nadenken voor je een hypotheek kiest?