Een hypotheek afsluiten zonder een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak niet meer verplicht bij het afsluiten van een hypotheek, maar verstandig is het wel. Wat maakt deze verzekering zo belangrijk?

Binnen één dag geld overmaken wordt mogelijk

Binnenkort wordt het mogelijk om binnen 5 seconden bedragen over te boeken. Begin juli moet het systeem werken bij 7 Nederlandse banken. Wat ga je ervan merken?

Een te laag verzekerd bedrag in de woonverzekering voorkomen

Een te laag verzekerd bedrag in de woonverzekeringen kan grote gevolgen hebben bij schade. Hoe worden de verzekerde bedragen van de inboedelverzekering en de opstalverzekering vastgesteld?

Maximale bestedingsvrijheid in plaats van maximale hypotheek?

Vaak wordt er voor een hypotheek uitgegaan van wat het maximale op basis van het inkomen is, maar is dat wel verstandig? Misschien passen de hypotheeklasten niet binnen jouw budget.

Hoe kom je weer uit de schulden?

Het hebben van schulden kan ook weer verdere schulden veroorzaken. Het is dus zaak om zo snel mogelijk schulden weg te werken, maar hoe? Wij kunnen jou op weg helpen.

Kun je de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor autoschade?

Wist je dat je de wegbeheerder aansprakelijk kunt stellen voor schade ontstaan door bijvoorbeeld een slecht wegdek of andere gevaarlijke situaties op de openbare weg? Hoe zit het?

Een salarisverhoging kan ook een keerzijde hebben

Een salarisverhoging ben je natuurlijk blij mee, maar wist je dat het jou ook geld kan kosten? Je kunt namelijk het recht op toeslagen (deels) verliezen. Hoe zit het?

Ik koop een duurder huis – Kan ik mijn hypotheek meenemen?

Bepaalde hypotheken kun je meeverhuizen naar het volgende koophuis. Hoe zit het als je een duurder huis koopt?

Slimme aftrekposten voor de belastingaangifte 2018

De aangifte inkomstenbelasting over vorig jaar moet je weer invullen. Haal het maximale uit de aangifte met onze praktische tips.

Kun je op oudere leeftijd nog een hypotheek afsluiten?

Op latere leeftijd een huis kopen is lastiger, maar niet onmogelijk. Vooral met een kapitaaltje achter de hand wordt het krijgen van een hypotheek veel eenvoudiger.

Energie wordt flink duurder – Wat kun je er zelf tegen doen?

De energierekening valt dit jaar fors hoger uit. De politiek zoekt naar manieren om ons te compenseren, maar je kunt ook zelf de rekening drukken.

Laat een stijgende hypotheekrente niet jouw probleem zijn

De hypotheekrentes stijgen naar verwachting licht in 2019. Een verdere stijging de jaren daarna is zeker niet uit te sluiten. Dit wetende, wat kun je dan het beste met je hypotheek doen?

Hoe ga je veilig om met je identiteitsbewijs?

Wees voorzichtig met het verstrekken van kopietjes van jouw identiteitsbewijs. Wist je dat criminelen op dit soort documenten zitten te springen? Moet je wel een kopie verstrekken? Doe het dan veilig.

Wat weet het BKR over mij?

Bij het BKR worden gegevens verzameld over onze geldzaken. Wat leggen ze eigenlijk vast en wat is het doel ervan? Kun je jouw eigen gegevens ook inzien?

Waarom moet je wel sparen voor de kinderen?

De noodzaak voor het sparen voor de kinderen is toegenomen. De studiefinanciering stelt namelijk niet meer zoveel voor, en als ze het huis uit gaan kunnen ze ook wel een steuntje in de rug gebruiken.

Dit moet je weten over schadevrije jaren

Met schadevrije jaren kun je de autoverzekering goed betaalbaar houden. Wat moet je weten over de schadevrije jaren?

Gooi de dure lening de deur uit

Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een lening. Doe je dat wel? Sluit de lening eenvoudig over naar een andere bank. De verschillen in de kosten kunnen erg groot zijn.

Studieschuld opgeven bij de hypotheekaanvraag?

Een studieschuld heeft een negatief effect op wat je aan hypotheek kunt krijgen. Is het een optie om de schuld gewoon niet op te geven, of creëer je zo een ander probleem?

Meer bestedingsruimte krijg je ook met besparingen

Door meer inkomen krijg je meer te besteden, maar die extra financiële ruimte krijg je ook door het snijden in de vaste lasten. Waar kun je de besparingen pakken?

Hypotheekrente voorzichtig verrekenen met een voorlopige teruggave

Heb je de voorlopige teruggave over 2019 al ontvangen van de Belastingdienst? Deze kun je nog aanpassen. Mogelijk is de te betalen hypotheekrente te hoog ingeschat.