Wat gaat er veranderingen in 2020?

In 2020 staan er een aantal veranderingen in de planning die gevolgen kunnen hebben voor huiseigenaren en huizenkopers. Welke veranderingen gaat het om?

Motorrijtuigenbelasting omhoog voor oudere diesels

Heb je een oudere diesel? Mogelijk ga je in 2020 honderden euro’s meer betalen aan motorrijtuigenbelasting. Waar komt het door?

Kijk vóór 2020 nog naar je zorgverzekering

Tot 1 januari kun je jouw huidige zorgverzekering aanpassen. Mogelijk kun je beter overstappen naar een andere verzekeraar.

Niet bezuinigen door het niet verzekeren

Wil je besparen op verzekeringen? Er is vaak veel mogelijk, maar vergelijk wel met de juiste uitgangspunten in het achterhoofd. Waarom is de rol van de adviseur hierin belangrijk?

Betaal je teveel voor jouw lening?

Betaal je teveel voor jouw lening? De rentes zijn de laatste jaren sterk gezakt. Mogelijk kun je door het oversluiten van de lening veel geld besparen.

Gaat de studieschuld minder effect hebben op de maximale hypotheek?

Door een studieschuld wordt het kopen van een huis lastiger. Twee politieke partijen willen maatregelen treffen, zodat deze schulden minder effect hebben op de mogelijkheden op de huizenmarkt.

De meeste toeslagen kloppen niet

De meeste verstrekte toeslagen kloppen niet en moeten later nog worden verrekend. Waardoor ontstaan de verschillen?

Verzekeraars sporen vaker verzekeringsfraude op

Verzekeraars zijn actiever met het opsporen van fraude. In 2018 hebben ze weer meer fraudegevallen opgespoord. Hoe doen ze dat en wat zijn de gevolgen?

Veel belasting verschuldigd over de erfenis door broer of zus

Na overlijden van een alleenstaande zonder kinderen gaan de bezittingen van de overledene naar de ouders en de broers en zussen. Ze betalen een hoge belastingheffing over de erfenis.

Toch kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek

Door de lage hypotheekrente kiezen meer huizenkopers weer voor een aflossingsvrije hypotheek. Waarom doen ze dat en wat zijn hiervan de voordelen en de nadelen?

Hoe kom je van schulden af?

Schulden kunnen eenvoudig ontstaan, maar zijn juist weer moeilijk weg te werken. Wat kun je doen tegen opgebouwde schulden? Wie kan jou helpen?

Dit zijn misverstanden over populaire hypotheekvormen

Er bestaan misverstanden over de diverse hypotheekvormen die je kunt kiezen. Een aantal misverstanden willen we graag ophelderen.

Hoe kan ik de vermogensrendementsheffing verlagen?

Over je vermogen betaal je vermogensrendementsheffing. Met onze tips kun je de heffing op jouw vermogen verlagen. Welke tips zijn het?

Wanneer kan ik mijn verzekering opzeggen?

Nadat een verzekering één jaar heeft gelopen kun je deze vaak dagelijks opzeggen. In het eerste jaar kun je meestal alleen in bepaalde gevallen de verzekeringen opzeggen.

Fiscaal voordeel over partneralimentatie zakt in 2020

Ben je gescheiden of ga je dit jaar of volgend jaar mogelijk scheiden? Er gaat het nodige veranderen in de fiscale aftrekposten en in de maximale duur van de partneralimentatie. Wat zijn de...

Let op - Sieraden zijn maar beperkt meeverzekerd in de inboedelverzekering

Wist je dat sieraden maar beperkt meeverzekerd zijn in de inboedelverzekering? De dekking is bijvoorbeeld gemaximeerd op 6.000 euro. Hoe kun je het meerdere verzekeren?

Een tweedehands auto kopen – Waar let je op?

Let goed op wat je koopt als je op zoek bent naar een gebruikte auto. Ook zonder verstand van auto’s kun je met onze tips een miskoop voorkomen.

Hypotheek met NHG wordt goedkoper

In 2020 kun je een NHG-hypotheek krijgen voor het kopen van een huis voor een bedrag tot 310.000 euro. Nog meer goed nieuws, want de kosten voor het krijgen van NHG gaan omlaag.

Krijg je waar je recht op hebt van de Belastingdienst?

Je hebt recht op bepaalde belastingvoordelen, maar let er zelf goed op of je ook echt krijgt waar je recht op hebt. Laat geen geld liggen waar je wel recht op hebt.

Feiten die je moet weten over de lineaire hypotheek

De annuïteitenhypotheek wordt vaker afgesloten dan de lineaire hypotheek. Dat komt door de hoge maandlasten in het begin van de lineaire hypotheek. Maar de lineaire hypotheek heeft voordelen.