Hypotheek met NHG wordt goedkoper

In 2020 kun je een NHG-hypotheek krijgen voor het kopen van een huis voor een bedrag tot 310.000 euro. Nog meer goed nieuws, want de kosten voor het krijgen van NHG gaan omlaag.

Krijg je waar je recht op hebt van de Belastingdienst?

Je hebt recht op bepaalde belastingvoordelen, maar let er zelf goed op of je ook echt krijgt waar je recht op hebt. Laat geen geld liggen waar je wel recht op hebt.

Feiten die je moet weten over de lineaire hypotheek

De annuïteitenhypotheek wordt vaker afgesloten dan de lineaire hypotheek. Dat komt door de hoge maandlasten in het begin van de lineaire hypotheek. Maar de lineaire hypotheek heeft voordelen.

Wat moet je weten over de voorlopige teruggave

Met een voorlopige teruggave kun je van de Belastingdienst een voorschot krijgen op de teruggave waar je recht op hebt. Waar moet je goed op letten?

Wat keert een verzekeraar uit bij schade?

Bij schade aan jouw inboedel, huis of auto dien je de schade in bij de verzekeraar. Wat keert de verzekeraar uit en waar is de hoogte van het bedrag van afhankelijk?

Hoe ga je om met een wisselend inkomen?

Met een sterk wisselend inkomen is het controle houden over je geldzaken best complex. Door met aparte betaalrekeningen te werken krijg je inzicht en overzicht.

Daarom zet je de hypotheekrente lang vast

Door het kiezen van een rentevaste periode met een lange looptijd kies je voor zekerheid voor een lange periode. Wat is voor jou de beste keuze?

Nuttige feiten over het testament

In een testament kun je vastleggen wat er met jouw bezittingen en schulden gaat gebeuren na jouw overlijden. Wat zijn feiten over het testament die je moet weten?

Ouderen zonder geldig rijbewijs zijn niet verzekerd

Er zijn problemen bij het CBR. Vooral 75-plussers lopen hier tegenaan bij het verlengen van het rijbewijs. Is het besturen van een motorrijtuig nog wel mogelijk?

Prinsjesdag - Wat zijn de financiële veranderingen?

De plannen voor 2020 zijn weer bekend gemaakt met Prinsjesdag. Welke veranderingen ga je volgend jaar merken?

Ben je schadevrij de vakantie doorgekomen?

Voor de meeste mensen zit de vakantie er weer op. Heb je tijdens de vakantieperiode schade opgelopen? Misschien ben je er wel tegen verzekerd.

Kun je geld verdienen met een vakantiehuis?

Het kopen van een vakantiewoning als belegging kan goed uitpakken, maar sta wel stil bij de risico’s. Het kan je ook geld gaan kosten.

Denk hierover na voor je een hypotheek afsluit

Een hypotheek is een lening voor het kopen van een huis, maar niet alle hypotheken zijn gelijk. De verschillen zijn juist groot. Waar moet je over nadenken voor je een hypotheek kiest?

Spaarrente is nu echt bijna nul

De spaarrente is nog net niet negatief, maar dat kan een kwestie van tijd zijn. Wat zijn de alternatieven voor het sparen?

Je huis verduurzamen heeft ook invloed op de opstalverzekering

Wil je jouw huis duurzamer maken? Dat kan een goede financiële beslissing zijn, maar vergeet niet dat het ook invloed kan hebben op de opstalverzekering.

Hoe blijven de nabestaanden achter na overlijden?

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten bij het kopen van een huis, maar deze verzekering is meer dan alleen maar een vangnet om de woonlasten te drukken.

Looptijd van de aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek kan problemen geven bij het bereiken van de einddatum. Het verlengen van de looptijd kan de oplossing zijn, maar er zijn ook andere oplossingen.

Besparen op de vaste lasten met inzicht

Weet je hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en waar het weer aan wordt uitgegeven? Inzicht voorkomt schulden en kan jou helpen met het besparen.

Bied nabestaanden zekerheid voor 10 euro per maand

Tegen een naar verhouding lage premie kun je de financiële gevolgen van het overlijden opvangen voor je nabestaanden. Met 10 euro kun je al een hoog bedrag verzekeren.

Een studieschuld wordt toch niet zichtbaar?

Er waren politieke plannen voor een schuldverklaring. Huizenkopers zouden deze op kunnen vragen om inzicht te krijgen in de studieschuld. Waarom gaat het toch niet door?