Wat moet jouw onderneming met de nieuwe privacywet?

Per 25 mei gaat de nieuwe privacywet in. Krijgt jouw bedrijf hier ook mee te maken en wat wordt er van jouw onderneming verwacht?

Werknemer maakt ongeluk met bedrijfsauto – Wat nu?

Wat zijn de financiële gevolgen als een werknemer een ongeluk veroorzaakt met de bedrijfsauto? En Wie draagt het risico bij woon-werkverkeer?

20.000 zzp’ers krijgen alsnog zwangerschapsverlof

Zzp’ers die in de periode tussen 2005 en 2008 zwanger waren hebben alsnog recht op een uitkering. Wat zijn de rechten van zzp’ers tegenwoordig?

Hoe krijgen zzp’ers een waterdichte administratie

Zzp’ers zijn liever niet met de administratie bezig, maar het moet toch gebeuren. Met een goed systeem kan het snel en eenvoudig beheerd worden.

Welke aftrekposten kunnen de winst drukken?

Met aftrekposten kun je de winst drukken, maar zoveel aftrekposten zijn er tegenwoordig niet meer. Welke kun je nog van profiteren?

Kies zakelijk voor elektrisch rijden

De elektrische auto is vooral in trek bij de zakelijke rijders. Wat maakt deze auto zo populair en wat zijn de nadelen van de elektrische auto’s?

Scheiden - waar moet een ondernemer op letten?

Een ondernemer komt vaak in een lastige positie bij een echtscheiding. Wie gaat er met het bedrijf vandoor? Heeft ieder recht op de helft?

5 procent ZZP'ers heeft probleem na arbeidsongeschiktheid

Zzp’ers die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben kunnen bij arbeidsongeschiktheid flink de klos zijn. In één keer kan het inkomen naar nul zakken. Hoe dan verder?

Wat is de herbouwwaarde van een bedrijfspand?

Laat het bepalen van de herbouwwaarde over aan de expert. Een te laag verzekerd bedrag kan grote gevolgen hebben voor de onderneming.

5 valkuilen voor de zzp'er

Beginnende zzp'ers moeten oppassen dat ze niet in een aantal logische valkuilen trappen. We zetten de 5 belangrijksten op een rij...

Steeds meer broodfondsen in plaats van AOV's

Broodfondsen zijn in opkomst als vervanger van de AOV, maar zijn dat wel volwaardige voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid?

Hoeveel geld moet je als zzp'er achter de hand hebben?

Als zzp’er heb je geen vast inkomen. Om sterke wisselingen op te kunnen vangen moet je eigenlijk extra geld achter de hand hebben. Hoeveel heb je extra nodig?

Wat is een compagnonsverzekering?

Voor ondernemers die samenwerken in een bedrijf, kan een compagnonsverzekering een noodzakelijke verzekering zijn. Wat houdt de verzekering in?

Wat is een milieuschadeverzekering?

Een milieuschadeverzekering keert uit als een bedrijf aansprakelijk is voor ontstane milieuschade. Welke bedrijven sluiten deze verzekering af?

Zzp’ers lopen grotere kans op armoede

Volgens het CBS hebben zzp’ers een grotere kans op armoede, maar is dat wel zo? In de praktijk ligt het iets anders.

De noodzaak van een collectieve ongevallenverzekering

Een collectieve ongevallenverzekering sluit een werkgever af voor het personeel. Wat is de noodzaak van deze verzekering?

Wanneer heeft een ondernemer recht op bijstand van de gemeente?

Ondernemers die tijdelijk even niet rond kunnen komen, hebben onder voorwaarden recht op bijstand van de gemeente. Wat zijn de voorwaarden?

Toch maar een leaseauto? Welke mogelijkheden hebben ondernemers?

Een ondernemer kan uit verschillende vormen van leasen kiezen. Wat houden de leasevormen in?

In loondienst blijven of voor jezelf beginnen?

In loondienst blijven of voor jezelf beginnen? Dit is een lastig vraagstuk voor werknemers die de sprong eigenlijk wel willen wagen. Zelfstandig zijn heeft voordelen, maar ook een paar nadelen.

Zzp’ers moeten steeds langer wachten op uitbetaling

Uit onderzoek blijkt dat zzp’ers steeds langer op uitbetaling moeten wachten. Er zijn manieren om het proces te versnellen