Hoe gaan zzp’ers om met oninbare vorderingen en de BTW?

Over nog niet betaalde facturen draag je wel al BTW af, maar wat als de betaling uit blijft? Hoe kun je de afgedragen BTW terugvorderen?

Eenverdieners hebben het financieel moeilijk

Eenverdieners gaan het financieel steeds moeilijker krijgen. Dat komt door het zwaarder belasten van deze groep. Hoe zit het?

Hoe vraagt je uitstel voor de belastingopgave IB aan?

De aangifte inkomstenbelasting moet uiterlijk op 1 mei binnen zijn, maar je kunt uitstel krijgen. Hoe vraag je uitstel aan?

Jouw tweede auto verzekeren tegen een lage premie

Een tweede gezinsauto kun je vaak verzekeren met een voordeel. De schadevrije jaren opgebouwd in de autoverzekering van de eerste auto kunnen een voordeel geven.

Wat moet jouw onderneming met de nieuwe privacywet?

Per 25 mei gaat de nieuwe privacywet in. Krijgt jouw bedrijf hier ook mee te maken en wat wordt er van jouw onderneming verwacht?

Pas op! Spaargeld in oude sok is niet verzekerd

Jouw vermogen laten groeien door het te zetten op een spaarrekening kun je tegenwoordig wel vergeten. Weersta de verleiding om het contant op te nemen. Daar kleven risico’s aan.

Werknemer maakt ongeluk met bedrijfsauto – Wat nu?

Wat zijn de financiële gevolgen als een werknemer een ongeluk veroorzaakt met de bedrijfsauto? En Wie draagt het risico bij woon-werkverkeer?

Geen hypotheek kunnen krijgen door een kleine betalingsachterstand

Door een betalingsachterstand kun je de kans op een hypotheek verspelen. Toch is dat niet altijd terecht. Hier zijn namelijk een paar rechtelijke uitspraken over geweest.

20.000 zzp’ers krijgen alsnog zwangerschapsverlof

Zzp’ers die in de periode tussen 2005 en 2008 zwanger waren hebben alsnog recht op een uitkering. Wat zijn de rechten van zzp’ers tegenwoordig?

Beleggen in Bitcoins? Of toch niet?

Beleggen in Bitcoins is populair. Het is een riskante manier van beleggen. De koersen kunnen in één dag wel 30 procent zakken.

Hoe krijgen zzp’ers een waterdichte administratie

Zzp’ers zijn liever niet met de administratie bezig, maar het moet toch gebeuren. Met een goed systeem kan het snel en eenvoudig beheerd worden.

Extra aflossen op de aflossingsvrije hypotheek aanmoedigen?

Op de aflossingsvrije hypotheek hoef je niet af te lossen, toch kan het verstandig zijn. Wanneer is het aan te raden?

Welke aftrekposten kunnen de winst drukken?

Met aftrekposten kun je de winst drukken, maar zoveel aftrekposten zijn er tegenwoordig niet meer. Welke kun je nog van profiteren?

Partners krijgen 5 dagen verlof na bevalling

Vanaf 2019 is het beter geregeld voor de partner van een pas bevallen moeder. Na de geboorte bestaat er recht op één week vrij. Vanaf 2020 wordt het voordeel nog groter.

Kies zakelijk voor elektrisch rijden

De elektrische auto is vooral in trek bij de zakelijke rijders. Wat maakt deze auto zo populair en wat zijn de nadelen van de elektrische auto’s?

Hoe ziet mijn BKR eruit?

Sta je op het punt om een hypotheek aan te vragen? Zorg eerst voor inzicht in jouw gegevens bij het BKR. Dit voorkomt verrassingen.

Scheiden - waar moet een ondernemer op letten?

Een ondernemer komt vaak in een lastige positie bij een echtscheiding. Wie gaat er met het bedrijf vandoor? Heeft ieder recht op de helft?

Is een telefoon verzekerd op de inboedelverzekering?

Tablets en telefoon zijn meeverzekerd op de inboedelverzekering. Helaas is het laten vallen van deze gadgets vaak niet meeverzekerd. Toch zijn er mogelijkheden.

5 procent ZZP'ers heeft probleem na arbeidsongeschiktheid

Zzp’ers die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben kunnen bij arbeidsongeschiktheid flink de klos zijn. In één keer kan het inkomen naar nul zakken. Hoe dan verder?

Spek de ex van je kind niet!

Een schenking of een erfenis kan deels verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Je kunt het voorkomen.