Laat een stijgende hypotheekrente niet jouw probleem zijn

De hypotheekrentes stijgen naar verwachting licht in 2019. Een verdere stijging de jaren daarna is zeker niet uit te sluiten. Dit wetende, wat kun je dan het beste met je hypotheek doen?

Hoe ga je veilig om met je identiteitsbewijs?

Wees voorzichtig met het verstrekken van kopietjes van jouw identiteitsbewijs. Wist je dat criminelen op dit soort documenten zitten te springen? Moet je wel een kopie verstrekken? Doe het dan veilig.

Wat weet het BKR over mij?

Bij het BKR worden gegevens verzameld over onze geldzaken. Wat leggen ze eigenlijk vast en wat is het doel ervan? Kun je jouw eigen gegevens ook inzien?

Waarom moet je wel sparen voor de kinderen?

De noodzaak voor het sparen voor de kinderen is toegenomen. De studiefinanciering stelt namelijk niet meer zoveel voor, en als ze het huis uit gaan kunnen ze ook wel een steuntje in de rug gebruiken.

Dit moet je weten over schadevrije jaren

Met schadevrije jaren kun je de autoverzekering goed betaalbaar houden. Wat moet je weten over de schadevrije jaren?

Gooi de dure lening de deur uit

Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een lening. Doe je dat wel? Sluit de lening eenvoudig over naar een andere bank. De verschillen in de kosten kunnen erg groot zijn.

Studieschuld opgeven bij de hypotheekaanvraag?

Een studieschuld heeft een negatief effect op wat je aan hypotheek kunt krijgen. Is het een optie om de schuld gewoon niet op te geven, of creëer je zo een ander probleem?

Meer bestedingsruimte krijg je ook met besparingen

Door meer inkomen krijg je meer te besteden, maar die extra financiële ruimte krijg je ook door het snijden in de vaste lasten. Waar kun je de besparingen pakken?

Hypotheekrente voorzichtig verrekenen met een voorlopige teruggave

Heb je de voorlopige teruggave over 2019 al ontvangen van de Belastingdienst? Deze kun je nog aanpassen. Mogelijk is de te betalen hypotheekrente te hoog ingeschat.

Zo voorkom je schulden

Het oplossen van schulden is lastig. Het voorkomen van schulden kan ook al een issue zijn, maar is wel eenvoudiger. Lees onze tips om schulden te voorkomen.

Welke risico’s loop je met een hypotheek?

Een hypotheek neemt ook risico’s met zich mee. Zijn de hypotheeklasten bijvoorbeeld ook nog betaalbaar bij een daling van het inkomen? Hoe zit het bij een stijging van de hypotheekrente?

Aan de uitvaartverzekering heb je zeker niet voldoende

De overlijdensrisicoverzekering is een onderschatte verzekering. Deze verzekering kan naast de uitvaartverzekering zeker van toegevoegde waarde zijn.

Kiezen voor vaste lasten met private lease

Private lease wordt steeds populairder. Het leasen heeft voordelen ten opzichte van het kopen van een auto, maar houd wel rekening met de nadelen.

Daarom zet je de hypotheekrente lang vast

Met een korte rentevast periode kun je optimaal profiteren van de lage hypotheekrente, maar toch kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een langere rentevast periode.

Private lease of een persoonlijke lening

Private lease is een manier om tegen vaste lasten een nieuwe auto te rijden, maar vergis je niet in de kosten. Is het toch een goed alternatief voor het lenen?

Autoverzekering afsluiten is meer dan de laagste premie kiezen

Een autoverzekering afsluiten is niet alleen maar premies vergelijken en de goedkoopste afsluiten. Er zijn meer zaken waar je op let bij het kiezen van een autoverzekering.

Zo verlaag je jouw vaste lasten?

Vaste lasten zijn lasten die vaak maandelijks automatisch afgeschreven worden. Ongemerkt betaal je misschien veel te veel. Hoe kun je dat voorkomen?

Autoverzekering voor zoon of dochter met jouw schadevrije jaren afsluiten?

Jongeren tot 24 jaar oud betalen vaak een hoge premie voor de autoverzekering. Kun je dat als ouder oplossen met jouw schadevrije jaren?

Voor de kinderen sparen voor een opleiding en een huis

Jongeren krijgen het lastiger op de huizenmarkt. Dat komt door het vervangen van de studiebeurs voor een studielening en het minder kunnen lenen bij het kopen van een huis. Ouders kunnen daar iets in...

Wat gaat er veranderen voor jouw hypotheek in 2019?

In 2019 moet je rekening houden met een paar veranderingen die van invloed zijn op jouw hypotheek. Het fiscaal voordeel wordt minder en het eigenwoningforfait daalt, of misschien toch niet.