Wordt je kind 18 jaar? Dit moet je weten...

Als kinderen 18 jaar worden zijn ze volwassen. In financieel en fiscaal opzicht gaat er hierdoor veel veranderen.

Sparen in het buitenland met de nodige risico’s

De spaarrente staat bijna op nul. Kun je niet beter in het buitenland sparen tegen een hogere rente?

Inboedelverzekering; verzekerd tegen nieuwwaarde en dagwaarde uitgekeerd?

Je verzekert jouw inboedel tegen nieuwwaarde, maar je krijgt in sommige gevallen de dagwaarde uitgekeerd. Hoe zit dat eigenlijk?

Gescheiden – Daar gaat de helft van mijn pensioen!

Bij scheiding heeft je ex-partner recht op de helft van de gedurende het huwelijk opgebouwde pensioenrechten. Hoe gaat de verdeling in z’n werk.

Starters kunnen koophuis uit het hoofd zetten bij strengere regels

Vanaf volgend jaar kun je nog maar een hypotheek krijgen tot 100 procent van de koopsom van een huis. Is een verdere verlaging noodzakelijk?

Heb je de reisverzekering al geregeld?

Een reisverzekering kun je op het laatste moment nog afsluiten, maar vergeet het niet. Zonder een reisverzekering moet je bepaalde hoge kosten zelf dragen.

Verkeerd omgaan met geld is erfelijk

Goed met geld omgaan moet je als kind al leren. Een slechte financiële opvoeding kan zorgen voor schulden op latere leeftijd.

Meest gestelde vragen over vakantiegeld

De meeste werknemers krijgen deze maand vakantiegeld uitgekeerd. Wat moet je weten over het vakantiegeld?

Wat gaat de hypotheekrente doen?

De hypotheekrentes staat op een zeer laag niveau. Wat gaan de rentes doen in 2017? Wordt er een sterke stijging verwacht?

E-bike verzekeren kost je een rib uit jouw lijf

Een e-bike is populair. Jaren geleden waren deze fietsen nog hoofdzakelijk voor ouderen, maar dat is veranderd.

Uitsluitingsclausule – Spek de ex van je kind niet!

Een schenking of een erfenis kan deels verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Je kunt het voorkomen.

Aflossingsvrije hypotheek - Wat gebeurt er na 30 jaar?

De aflossingsvrije hypotheek is goedkoop, maar de lasten moeten ook in de toekomst dragelijk blijven. Past jouw hypotheek nog bij jou?

Kind gaat op kamers - Waar moet je echt om denken?

Als je kinderen op kamers gaan moet je de zaakjes goed op orde hebben. Er zijn speciale verzekeringspakketten voor deze risico’s.

Autoverzekering – de grootste misverstanden

De autoverzekering is een relatief eenvoudige verzekering. Toch zijn er veel misverstanden over de dekking in de verzekering.

Nieuwe rentevast periode? Je maandlasten gaan omlaag!

Met de huidige lage hypotheekrentes, kun je veel geld besparen als je rentevast periode afloopt. Niet bij alle hypotheken is dat helaas positief.

Is schade door een hoverboard verzekerd?

Hoverboards mag niet mee gereden worden op de openbare weg. Bij een schade door een hoverboard zijn de financiële gevolgen niet verzekerd. Let dus op!

Toekomstig huis financieren met bouwsparen?

Starters op de huizenmarkt hebben het lastig. Ze kunnen steeds minder lenen op het inkomen. Met bouwsparen kunnen ze op gang worden geholpen.

Hebben samenwoners recht op partnerpensioen?

Bij het samenwonen wordt het goed regelen van het pensioen vaak vergeten. Wist jij dat er bij overlijden direct al recht kan bestaan op partnerpensioen?

Hoe zit het met overwaarde in je huis en opname in een verzorgingstehuis?

Na het opnemen in een verzorgingstehuis geldt er een eigen bijdrage. De hoogte is afhankelijk van het inkomen en het vermogen. Hoe zit het met de overwaarde in je huis?

Eenvoudiger spaarhypotheek tussentijds aflossen

Sinds 1 april is het soepeler geworden om een spaarhypotheek of een beleggingshypotheek vroegtijdig gedeeltelijk af te lossen. Maar is het verstandig?