Je huis verduurzamen heeft ook invloed op de opstalverzekering

Wil je jouw huis duurzamer maken? Dat kan een goede financiële beslissing zijn, maar vergeet niet dat het ook invloed kan hebben op de opstalverzekering.

Hoe blijven de nabestaanden achter na overlijden?

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten bij het kopen van een huis, maar deze verzekering is meer dan alleen maar een vangnet om de woonlasten te drukken.

Looptijd van de aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek kan problemen geven bij het bereiken van de einddatum. Het verlengen van de looptijd kan de oplossing zijn, maar er zijn ook andere oplossingen.

Besparen op de vaste lasten met inzicht

Weet je hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en waar het weer aan wordt uitgegeven? Inzicht voorkomt schulden en kan jou helpen met het besparen.

Bied nabestaanden zekerheid voor 10 euro per maand

Tegen een naar verhouding lage premie kun je de financiële gevolgen van het overlijden opvangen voor je nabestaanden. Met 10 euro kun je al een hoog bedrag verzekeren.

Een studieschuld wordt toch niet zichtbaar?

Er waren politieke plannen voor een schuldverklaring. Huizenkopers zouden deze op kunnen vragen om inzicht te krijgen in de studieschuld. Waarom gaat het toch niet door?

Hypotheek aflossen of je huis verduurzamen

Je kunt extra aflossen op de hypotheek, maar je kunt het bedrag ook gebruiken voor het verduurzamen van je huis. Wat zijn de verschillen in euro’s?

Partners zijn het vaak oneens over geldzaken

Ongeveer 25 procent van de stellen maakt ruzie over geldzaken. Het gaat vooral over hoe om te gaan met geld en waar het aan wordt uitgegeven. Toch denken de meeste partners hetzelfde over geldzaken.

Financiële veranderingen zodra kinderen 18 jaar worden

Zodra kinderen 18 jaar worden gaan er dingen veranderen. Veel veranderingen hebben ook een financiële impact. Welke veranderingen kun je verwachten?

Nederland is Europees kampioen hypotheekschulden

In vergelijking met de meeste andere Europese landen is het woningbezit in Nederland laag, maar wij zijn wel koploper als het gaat om een hypotheek op het huis. Hoe zit het?

Wat is assurantiebelasting?

In de premie zit zogenaamde assurantiebelasting verwerkt. Over welke verzekeringen betaal je deze heffing en waarom ben je het eigenlijk verschuldigd?

Wat moet je weten over kinderbijslag?

Ouders hebben recht op kinderbijslag tot de kinderen 18 jaar zijn, maar het recht kan ook wegvallen door bijverdiensten van de kinderen.

Maak een aflosplan voor de aflossingsvrije hypotheek

Heb je een aflossingsvrije hypotheek waar je vanaf wilt? Je kunt de hypotheek oversluiten of je maakt voor jezelf een aflosplan. Hoe ga je om met de aflossingsvrije hypotheek?

Daarom kun je niet zonder een samenlevingscontract

Denk als je gaat samenwonen om het vastleggen van de afspraken in een samenlevingscontract. Wat zijn de belangrijkste redenen om een dergelijk contract op te laten stellen?

Het gevaar van extra aflossen op de hypotheek

Het extra aflossen op de hypotheek heeft voordelen, maar sta vooral ook stil bij de nadelen. Na een aflossing kun je het geld niet eenvoudig weer terughalen.

Duur van de partneralimentatie wordt korter

Waarschijnlijk wordt de maximale duur van partneralimentatie ingekort van 12 naar 5 jaar. Waarom gebeurt dat en wat zijn de gevolgen?

Voorkom schade aan jouw huis tijdens de vakantie

Tijdens jouw vakantie heb je een grotere kans op schade aan jouw huis. Ook met een goede inboedel- en opstalverzekering kun je schade beter voorkomen of beperkt houden.

Kiezen voor een persoonlijke lening

De persoonlijke lening wordt steeds populairder en het doorlopend krediet steeds minder populair. Waar wordt dit door veroorzaakt?

Wat maakt de inboedelverzekering noodzakelijk?

De inboedelverzekering biedt dekking tegen schade door brand, maar de dekking is veel ruimer dan dat. Wat mag je van de inboedelverzekering verwachten?

Veel Nederlanders lopen toeslagen mis

Nederlanders met een naar verhouding laag inkomen hebben recht op toeslagen, maar ze moeten wel zelf in actie komen. Vooral met een variabel inkomen is het lastig inschatten waar recht op bestaat.