Nederlanders lenen vaak te duur

Voor een lening ga je naar de bank waar ook jouw andere bankzaken lopen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Waarschijnlijk kan het veel goedkoper.

Hypotheekvorm toegelicht – Wat is een beleggingshypotheek?

In de betere beursjaren was de beleggingshypotheek populair. Helaas zijn het niet alleen maar positieve rendementen. Wat houdt de beleggingshypotheek in?

Oeps… aangifte inkomstenbelasting vergeten! Wat nu?

Wat als je in de maand mei erachter komt dat je vergeten bent om de aangifte inkomstenbelasting over 2018 in te dienen? Wat zijn de gevolgen en hoe kun je nog grotere gevolgen voorkomen?

Huissleutel kwijt – biedt de inboedelverzekering nog wel dekking?

Na het verliezen van huissleutels heb je een grotere kans op diefstal en inbraak. Biedt de inboedelverzekering dekking in dat geval en hoe zit het met het vervangen van sloten? Wie draagt de kosten?

Interessante weetjes over hypotheekrentes

Wat moeten huiseigenaren weten over de hypotheekrente? Wist je dat een lage hypotheekrente niet voor alle hypotheekvormen gunstig is?

Wat kost een huurhuis over 30 jaar?

Huurders van een huis moeten er rekening mee houden dat de huren mogelijk jaarlijks stijgen. In dat opzicht zijn huiseigenaren veel beter uit. Wat maakt het grote verschil?

Zijn je vaste lasten niet te hoog?

Gemiddeld hebben Nederlanders 11 abonnementen op naam. Jongeren tot 25 jaar zelfs nog veel meer. Waarom kunnen dit tikkende tijdbommen zijn?

Een uitvaartverzekering of toch sparen?

Kun je niet sparen in plaats van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Als je weet dat je oud wordt is het mogelijk, maar er zijn nadelen.

Wat kost een eigen huis je jaarlijks?

Een huis bezitten brengt ook kosten met zich mee. Welke kosten moet je rekening mee houden en hoe hoog zijn deze kosten ongeveer per maand?

Een hypotheek afsluiten zonder een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak niet meer verplicht bij het afsluiten van een hypotheek, maar verstandig is het wel. Wat maakt deze verzekering zo belangrijk?

Binnen één dag geld overmaken wordt mogelijk

Binnenkort wordt het mogelijk om binnen 5 seconden bedragen over te boeken. Begin juli moet het systeem werken bij 7 Nederlandse banken. Wat ga je ervan merken?

Een te laag verzekerd bedrag in de woonverzekering voorkomen

Een te laag verzekerd bedrag in de woonverzekeringen kan grote gevolgen hebben bij schade. Hoe worden de verzekerde bedragen van de inboedelverzekering en de opstalverzekering vastgesteld?

Maximale bestedingsvrijheid in plaats van maximale hypotheek?

Vaak wordt er voor een hypotheek uitgegaan van wat het maximale op basis van het inkomen is, maar is dat wel verstandig? Misschien passen de hypotheeklasten niet binnen jouw budget.

Hoe kom je weer uit de schulden?

Het hebben van schulden kan ook weer verdere schulden veroorzaken. Het is dus zaak om zo snel mogelijk schulden weg te werken, maar hoe? Wij kunnen jou op weg helpen.

Kun je de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor autoschade?

Wist je dat je de wegbeheerder aansprakelijk kunt stellen voor schade ontstaan door bijvoorbeeld een slecht wegdek of andere gevaarlijke situaties op de openbare weg? Hoe zit het?

Een salarisverhoging kan ook een keerzijde hebben

Een salarisverhoging ben je natuurlijk blij mee, maar wist je dat het jou ook geld kan kosten? Je kunt namelijk het recht op toeslagen (deels) verliezen. Hoe zit het?

Ik koop een duurder huis – Kan ik mijn hypotheek meenemen?

Bepaalde hypotheken kun je meeverhuizen naar het volgende koophuis. Hoe zit het als je een duurder huis koopt?

Wat zijn de grootste valkuilen van een lening?

Het kiezen van een lening moet een weloverwogen keuze zijn. Er zijn namelijk een aantal valkuilen waar je niet in moet stappen.

Slimme aftrekposten voor de belastingaangifte 2018

De aangifte inkomstenbelasting over vorig jaar moet je weer invullen. Haal het maximale uit de aangifte met onze praktische tips.

Kun je op oudere leeftijd nog een hypotheek afsluiten?

Op latere leeftijd een huis kopen is lastiger, maar niet onmogelijk. Vooral met een kapitaaltje achter de hand wordt het krijgen van een hypotheek veel eenvoudiger.