Uitsluitingsclausule – Spek de ex van je kind niet!

Een schenking of een erfenis kan deels verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Je kunt het voorkomen.

Aflossingsvrije hypotheek - Wat gebeurt er na 30 jaar?

De aflossingsvrije hypotheek is goedkoop, maar de lasten moeten ook in de toekomst dragelijk blijven. Past jouw hypotheek nog bij jou?

Kind gaat op kamers - Waar moet je echt om denken?

Als je kinderen op kamers gaan moet je de zaakjes goed op orde hebben. Er zijn speciale verzekeringspakketten voor deze risico’s.

Autoverzekering – de grootste misverstanden

De autoverzekering is een relatief eenvoudige verzekering. Toch zijn er veel misverstanden over de dekking in de verzekering.

Nieuwe rentevast periode? Je maandlasten gaan omlaag!

Met de huidige lage hypotheekrentes, kun je veel geld besparen als je rentevast periode afloopt. Niet bij alle hypotheken is dat helaas positief.

Is schade door een hoverboard verzekerd?

Hoverboards mag niet mee gereden worden op de openbare weg. Bij een schade door een hoverboard zijn de financiële gevolgen niet verzekerd. Let dus op!

Toekomstig huis financieren met bouwsparen?

Starters op de huizenmarkt hebben het lastig. Ze kunnen steeds minder lenen op het inkomen. Met bouwsparen kunnen ze op gang worden geholpen.

Hebben samenwoners recht op partnerpensioen?

Bij het samenwonen wordt het goed regelen van het pensioen vaak vergeten. Wist jij dat er bij overlijden direct al recht kan bestaan op partnerpensioen?

Hoe zit het met overwaarde in je huis en opname in een verzorgingstehuis?

Na het opnemen in een verzorgingstehuis geldt er een eigen bijdrage. De hoogte is afhankelijk van het inkomen en het vermogen. Hoe zit het met de overwaarde in je huis?

Eenvoudiger spaarhypotheek tussentijds aflossen

Sinds 1 april is het soepeler geworden om een spaarhypotheek of een beleggingshypotheek vroegtijdig gedeeltelijk af te lossen. Maar is het verstandig?

Een vakantie annuleren, kan dat zomaar? Zo wel.

Een annuleringsverzekering kun je een beroep op doen als de vakantie door omstandigheden toch niet door kan gaan. Zeker een aanrader om af te sluiten!

Woning energiezuiniger maken met subsidie

Je huis energiezuiniger maken zorgt voor een lagere energierekening. Mogelijk heb je recht op een subsidie.

Voordelen van variabele hypotheekrente

Je kunt ervoor kiezen om de hypotheekrente voor een bepaalde periode vast te zetten. Een variabele rente heeft ook voordelen.

Kan een auto oververzekerd zijn?


Bij het verzekeren van je auto maakt je een afweging. Je wilt de beste autoverzekering tegen de laagste premie. Welke verzekeringsvorm kies je?

Niet meer standaard trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen gaat veranderen. Na het trouwen hebben beide partners een privé vermogen en eventueel ook eigen schulden.

Hoe verlaag jij je vaste lasten?

Vaste lasten zijn lasten die vaak automatisch afgeschreven worden. Ongemerkt betaal je vaak ook voor zaken waar je geen baat bij hebt.

Is vandalisme verzekerd in de autoverzekering?

Schade door vandalisme kan verzekerd zijn in de autoverzekering. Ook als het verzekerd is, kan het claimen vaak niet uit.

Welke toeslagen heb ik recht op?

Krijg je de toeslagen uitgekeerd waar jij recht op hebt? Controleer het goed om te voorkomen dat je geld laat liggen.

Wat is deeltijdpensioen?

De pensioenleeftijd gaat steeds verder omhoog. Is deeltijdpensioen de oplossing? Een paar jaren vóór je pensioen minder gaan werken.

Kiezer wil hypotheek aflossen met pensioengeld

Is het een optie om pensioengeld te gebruiken voor het aflossen van de hypotheek? Veel kiezers denken van wel.

info@gideonfinancieeladvies.nl