MKb-toets - mkb'ers mogen nieuwe wetten beoordelen

De wet- en regelgeving wordt pas echt getest in de praktijk. Met de mkb-toets kunnen ondernemers alvast aangeven welke bezwaren er kunnen zijn.

Bepaal zelf wanneer je AOW ingaat?

Er waren plannen om de AOW te flexibiliseren, maar helaas gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren. Eerder met pensioen gaan is mogelijk, maar vertrouw niet op de sociale zekerheid.

Duikt de spaarrente onder de nul in 2017?

De spaarrente komt gevaarlijk dicht bij de nulgrens. Zullen de spaarrentes in 2017 onder de nul duiken?

Er wordt steeds vaker aanspraak gemaakt op rechtsbijstandverzekeringen

Een rechtsbijstandverzekering mis je pas als je er gebruik van moet maken. Onderschat het belang van deze verzekering niet. Juridische kosten kunnen hoog oplopen.

Hoe ziet mijn BKR eruit?

Sta je op het punt om een hypotheek aan te vragen? Zorg eerst voor inzicht in jouw gegevens bij het BKR. Dit voorkomt verrassingen.

Controleer je toeslagen over 2017 goed!

Heb jij de toeslagen voor dit jaar al gecontroleerd? Bij veranderingen zoals samenwonen kunnen de toeslagen te hoog ingeschat zijn.

Belangrijkste financiële veranderingen van 2017

Vanaf 1 januari zijn er weer een aantal financiële veranderingen doorgevoerd. Wat merk je ervan?

Is schade door stroomuitval verzekerd?

Bij stroomuitval krijg je onder voorwaarden een vergoeding voor van de netbeheerder. De schade die ontstaat kun je claimen op je inboedelverzekering.

Inzicht in afschrijvingslijsten van verzekeraars

Bij een inboedelschade gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde, tenzij de dagwaarde lager is dan 40 procent van de nieuwwaarde. De waardebepaling kan verschillen per verzekeraar.

Wat zijn de grootste nadelen van private lease?

Met private lease kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Je maandlasten staan namelijk vast. Maar zijn die maandlasten niet aan de hoge kant?

Voordelen van het sparen op naam van de kinderen

Door het sparen op naam van de kinderen kun je een heffing over je spaargeld niet voorkomen. Wel biedt het een aantal andere voordelen.

Wat zijn negatieve schadevrije jaren?

Door schadevrij rijden bouw je schadevrije jaren op. Je kunt ook pech hebben en negatieve schadevrije jaren opbouwen. Wat zijn de gevolgen voor de autoverzekering?

Studielening tegen nul procent

Gratis een studietoelage is niet zo vanzelfsprekend meer. Studenten bouwen nu een studieschuld op die ze terugbetalen zodra ze werken. De rente is vastgesteld op nul, maar let op!

Vergelijken van autoverzekeringen heeft zin

De premie voor de autoverzekering is aan het stijgen. Dat wil nog niet zeggen dat je genoegen moet nemen met een hogere premie. Vergelijken heeft zeker zin.

Wat zijn de gevolgen van stijgende hypotheekrentes?

De hypotheekrentes zijn aan het stijgen. Dit heeft gevolgen voor toekomstige huizenkopers, maar ook voor de huidige huiseigenaren.

Een WW-uitkering en ziek zijn – Wat zijn de gevolgen?

Wat gebeurt er met je WW-uitkering bij ziekte? Wordt de uitkering opgeschort of val je in een andere regeling?

5 tips voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekering

Je hebt nog tot 1 januari de tijd om je huidige zorgverzekering in te ruilen voor een goedkopere en betere zorgverzekering. Met onze 5 tips weet je waar je op moet letten.

Is je huis verzekerd tegen aardbevingsschade?

De aardbevingen in de provincie Groningen slopen de huizen in kleine stapjes. Kun je de schade verhalen op je woonhuisverzekering?

Genezen van kanker, maar geen levensverzekering?

Verzekeraars hanteren soms te strikte voorwaarden bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Mensen die ziek zijn geweest kunnen tegen een muur aanlopen.

Hypotheek in 2017 – Wat gaat er veranderen?

Zoals bijna jaarlijks het geval is gaat er ook in 2017 weer het nodige veranderen rondom hypotheken. Je kunt minder lenen, maar er liggen ook kansen.

info@gideonfinancieeladvies.nl