Rood staan kan een hypotheek onmogelijk maken

De optie om rood te staan op je betaalrekening biedt gemak, maar vanaf december 2016 ook ongemak. Tenminste als je op het punt staat om een hypotheek af te sluiten.

Sluit geen dure lening af bij een autodealer

Een lening afsluiten bij de autoverkoper lijkt aanlokkelijk. Toch is het niet aan te raden. Kies liever voor een goedkope lening met goede voorwaarden.

Erfgenamen vanaf nu (iets) beter beschermd

Eigenlijk vreemd! Als erfgenaam kun je opgezadeld worden met de schulden van de overledene. Sinds 1 september 2016 worden erfgenamen beter beschermd.

Een hypotheek is onhaalbaar voor veel Nederlanders

Een hypotheek krijgen is voor veel Nederlanders lastig. Door onnodige strenge regels wordt er een drempel opgeworpen om een huis te kopen. Dat moet anders kunnen!

Premie voor verzekeringen maximaal 10 procent omhoog

Een uitspraak van het klachteninstituut Kifid heeft verzekeraars op scherp gezet. Verzekeraars mogen de premie niet verhogen met meer dan 10 procent. Wat zijn de gevolgen?

Waarom de spaarrente niet onder nul zakt

Ga jij betalen om te mogen sparen? Waarschijnlijk niet! Eén bank biedt nu een spaarrente van 0,1 procent. Een spaarrente onder de nul zal toch niet gebeuren?

Lijfrente uit laten keren – Wat zijn de opties?

Je lijfrenteverzekering bereikt de einddatum. Je hebt een leuk kapitaal opgebouwd, maar hoe krijg je het geld er weer uit zonder teveel belasting te betalen?

Meerdere banken onder dezelfde vergunning – Wat als de banken failliet gaan?

Bank failliet geld weg? Gelukkig werkt het niet zo. Er geldt een garantieregeling tot 100.000 euro, maar let op! Er zijn valkuilen.

Aftrek hypotheekrente versneld afbouwen?

Beperk de hypotheekrenteaftrek! Tenminste dat wil Klaas Knot van DNB. Wat wil hij, en op welke fronten is de hypotheekrenteaftrek al beperkt?

Prinsjesdag 2016 – Wat zijn de gevolgen voor jouw portemonnee?

Met Prinsjesdag zijn de financiële plannen voor 2017 bekend geworden. Iedereen gaat erop vooruit, maar niet iedereen evenveel.

Een huis kopen voor je kind – Is dat verstandig?

Een huis kopen en deze verhuren aan je kind kan aantrekkelijk zijn, maar er zijn nadelen. Een andere optie is een flinke schenking. Welke optie is de beste?

Berekenen banken eerlijke boeterentes?

Berekenen banken de boeterentes wel op de juiste manier? De stichting Oversluitclaim eist compensatie. Wat is er aan de hand?

Hoe maak je kinderen financieel verantwoordelijk?

Ouders die het financieel goed hebben, willen ook de kinderen mee laten profiteren. Toch is het belangrijk om financiële verantwoordelijkheid mee te geven.

Een autoverzekering van een automerk – Is dat verstandig?

Bij het kopen van een nieuwe auto kun je ook van het merk een autoverzekering afsluiten. Is het aan te raden? Vaak niet!

Starterslening blijft! Kansen voor starters op de huizenmarkt

Koophuizen worden langzamerhand weer moeilijker betaalbaar voor een grotere groep. Een goede reden om de starterslening te behouden. Gelukkig voor starters blijft de subsidie bestaan.

Geen tijdrovende werkgeversverklaring meer?

Eigenlijk is een werkgeversverklaring achterhaald. Jouw werkgever moet verklaren dat je in vaste dienst bent en wat je verdient. Dit moet eenvoudiger en sneller kunnen!

Zorgkosten op vakantie - Bij wie claim ik?

Heb je medische kosten gemaakt tijdens de vakantie? Als je een reisverzekering hebt, kun je kiezen bij wie je de kosten indient. Bij de zorgverzekering of de reisverzekering. Wat is verstandig?

Geen boeterente betalen bij het oversluiten

Volgens Europese wetgeving mag je onbeperkt extra aflossen op de hypotheek. Dit houdt dus in dat je jouw hypotheek ook over kunt sluiten zonder een boeterente.

Autoverzekeringen worden duurder

Ongeveer de helft van de verzekeraars heeft de premies voor de autoverzekering al verhoogd. De andere helft zal ook moeten volgen

Noodzaak van een testament wordt vaak onderschat

Ook als je getrouwd bent en kinderen hebt kan het raadzaam zijn een testament op te stellen.

info@gideonfinancieeladvies.nl